A tanfolyam a hagyományos nyolc hetes formátumban, élő videókapcsolattal lesz megtartva. A jelenlegi helyzetre való tekintettel most mindenki kedvezményesen vehet részt rajta.

Az időpontokért görgess lejjebb!

„A mindfulness lényege, hogy teljesen ébren vagyunk az életünkben. Az, hogy érzékeljük minden pillanat rendkívüli elevenségét. Emellett hozzáférünk azokhoz a hatalmas belső erőforrásainkhoz is, amelyek bölcsességhez, fejlődéshez és gyógyuláshoz vezethetnek bennünket.”

Jon Kabat-Zinn

Ha rátaláltál erre az oldalra, talán már jó ideje keresel olyan megoldást, ami hozzásegíthet a kiegyensúlyozottabb, örömtelibb és egészségesebb élethez. Ebben az aggodalommal teli, egymástól elzárt időszakban még fontosabb, hogy hozzáférjünk azokhoz a módszerekhez, amelyek hatékonyan képesek felvenni a harcot a stresszel, szorongással, alvászavarokkal. Ha régóta halogatod, hogy belevágj egy ilyen tanfolyamba, talán épp ez a legalkalmasabb időpont.

A mindfulness, azaz a tudatos jelenlét hatékonyságát az évezredes hagyomány, illetve a modern tudományos kutatások is megerősítik.

Nyolchetes tanfolyamunk az MBCT-t, a tudatos együttérzést és önegyüttérzést, illetve a traumakezelésből is ismert szomatikus módszereket ötvözi. Ezek azok a megközelítések, amelyeket a mostani helyzetben a leghasznosabbnak tartunk.

Photo by Mario Dobelmann on Unsplash

Mivel fogunk foglalkozni?

A tanfolyam alapvetően az MBCT (Mindfulness-Based Cognitive Therapy) módszerén alapszik, amely a mindfulness meditációs módszereit ötvözi a modern nyugati pszichológia kognitív viselkedésterápiás szemléletével. E tekintetben az Oxford Mindfulness Centre tananyagát követjük. Az MBCT módszerét eredetileg krónikus depresszióban szenvedő emberek számára fejlesztették ki (Mark Williams, az Oxfordi Egyetem, John D. Teasdale, a Cambridge és Zindel Segal, a torontói Scarborough Egyetem professzora), és hatásossága a klinikai tapasztalatok szerint megegyezik a gyógyszeres kezelésével. Azóta bebizonyosodott, hogy az MBCT egyéb problémák, például krónikus stressz, szorongás, alvászavarok, függőségek esetében is hatékonynak bizonyult. 

  • A módszer segítségével nagyobb rálátást nyerünk a gondolati és érzelmi mintáinkra, a lelki problémáinkat okozó negatív gondolatmenetekre, szokásainkra
  • A kognitív viselkedésterápia megközelítése pedig segít ezeket kontextusba helyezni, megérteni, illetve adott esetben meg is változtatni.

Ezen kívül együttérzés- és önegyüttérzés-gyakorlatokat fogunk tanulni, illetve olyan test-alapú (szomatikus) módszereket, amelyek segítenek abban, hogy több belső erőforrással nézzünk szembe a mostani kihívásokkal.

A kurzuson megtanulhatjuk,

  • hogyan kezeljük a visszatérő, zavaró gondolatokat,
  • a múlton való őrlődést,
  • a jövőn való aggodalmaskodást
  • és általában a stresszt.

Emellett mivel a mindfulness-gyakorlatok javítják a figyelmünket, az összpontosításra való képességünket, önmagukban is segítenek a munkában, a tanulásban.

Szalai Balázs mindfulness-oktató

Oktató

Szalai Balázs, MBCT-tréner.
Több mint 25 éve foglalkozik meditációval és mindfulness-szel, illetve újabban testalapú traumamunkával. Oktatói képesítését az Oxford Mindfulness Centre-nél szerezte. A Magyar Mindfulness és Kontemplatív Egyesület tagja.

Időpont, helyszín

A következő tanfolyamok időpontja (kérlek, jelentkezz időben, mert korlátozott a létszám):

• 2022. január 7-től február 25-ig,
8 héten keresztül minden péntek reggel 8-10h (12 SZABAD HELY)

2022. január 8-tól február 26-ig, 8 héten keresztül minden szombat reggel 9-11h (11 SZABAD HELY)

Tartunk majd egy félnapos csendes elvonulást is (előreláthatólag február 12-én délután), de az ezen való részvétel nem feltétele a tanfolyam elvégzésének.

Videokonferencia útján fogunk találkozni, így az ország bármely pontjáról vagy külföldről is tudsz csatlakozni. (Sőt, a csoport résztvevői egy hétig visszanézhetik a foglalkozások felvételét is, ha egy-egy alkalmon valaki nem tud részt venni.)

Fontos, hogy a tanfolyam ideje alatt rendszeres napi gyakorlásra is szükség lesz, aminek időtartama fél-egy óra. Ha jelenlegi élethelyzeted ezt nem teszi lehetővé, érdemesebb egy olyan időszakban belekezdeni, amikor erre időt tudsz szánni.

Nekem való-e?

  • A tanfolyamhoz teljesen kezdőként is lehet csatlakozni, nem kell attól félned, hogy nehéz vagy érthetetlen lesz.
  • Azoknak is ajánljuk, akik már ismerik a mindfulnesst, részt vettek korábban rövidebb tanfolyamon, esetleg egyénileg már elkezdtek gyakorolni, és úgy érzik, itt az ideje belevágni egy 8-hetes kurzusba.
  • A program nem helyettesíti az orvosi vagy pszichológiai kezelést, ezért a tanfolyamon való részvétel feltétele, hogy a jelentkező jelenleg ne küzdjön olyan súlyos lelki problémákkal, amelyek szakpszichológiai / pszichiátriai kezelést igényelnek, ilyen a kábítószerhasználat, pszichózis, akut depresszió, öngyilkossági hajlam, terápiát igénylő szorongás / pánikbetegség vagy közeli hozzátartozó közelmúltbéli elvesztése. Ha kétségeid vannak, mindenképp beszéljük meg ezeket a tanfolyam előtt.

A tanfolyam díja

A tanfolyam díja normál esetben 48.000 Ft, de mivel a jelenlegi helyzetben különösen fontos, hogy elérhetőek legyenek a módszerek, szeretnénk megkönnyíteni a részvételt.

A közoktatásban, közegészségügyben, szociális területen dolgozók, illetve diákok, nyugdíjasok korábban is 50%-os áron vehettek részt, ezt a kedvezményt a járvány kezdetekor megnyitottuk mindenkinek, aki igényt tart rá.
Így a 8-hetes tanfolyam 24.000 Ft-ba kerül.

Mindenki másnak harmadával csökkentettük az árat,
így 32.000 Ft a részvételi díj.

Ha úgy érzed, hogy a helyzeted lehetővé teszi (ezzel egyben támogatva mások részvételét is),
a 48.000 Ft-os, teljes áron is részt vehetsz.

Csak rajtad múlik, melyik lehetőséget választod, nem szükséges megindokolnod.

Ha biztosan jönnél, de a díj kifizetése most nehézséget okoz, vagy részletekben szeretnél fizetni, keress meg, és találunk megoldást.

Kérlek, olvasd el az általános szerződési feltételeket.

Jelentkezés

(A hozzájárulást ne felejtsd el elolvasni és bekattintani, különben nem érvényes a jelentkezésed. A tájékoztató levelet személyesen küldöm majd el, ezért nem fogsz azonnal automatikus választ kapni, és kérlek, nézd majd meg a levélszemét mappában is.)

Ha kérdésed van a tanfolyammal kapcsolatban: info@mindfulnessmindenkinek.hu
Telefon / Whatsapp / Viber: +3620 592 2227

(Visited 24 485 times, 34 visits today)