A mindfulness segítségével más perspektívából tekinthetünk életünk eseményeire, máshogy viszonyulhatunk mindahhoz, ami nehézséget, fájdalmat, problémákat okoz számunkra. A módszer ezen felül személyes fejlődése, változásra is lehetőséget kínál.

Folyamatosan a problémánk okát és megoldását kutatjuk, boldogok akarunk lenni, és meg akarunk szabadulni a fájdalomtól. Előbb-utóbb mindenki felteszi a kérdést: “Miért nem érzem jobban magamat?”, “Van-e bármi, amit tehetek, bármi, ami segíthet, hogy eltűnjön ez az érzés?”

Életünk során sokszor élünk át érzelmi nehézségeket. Amikor nem kapjuk meg az élettől, amit szeretnénk, amikor veszteség ér minket, vagy olyasmivel kell szembesülnünk, amivel nem akarunk, mindig azt keressük, hogyan érezhetnénk jobban magunkat.

Gyakorlással lépésről lépésre rájövünk, hogyan lehetünk tudatosabbak mindennapjainkban, hogyan élhetünk nyugodtabban, hogyan lehetünk hatékonyabbak a munkánkban és hogyan tehetünk szert harmonikusabb kapcsolatokra. A mindfulness még akkor is hasznos lehet, ha komoly érzelmi hullámvölgyet élünk át. Ez az út ráadásul igazi önfelfedezéshez, személyes változáshoz is hozzásegíthet bennünket.

mindfulness

A mindfulness segítségével arra képezzük a tudatunkat, hogy jelen legyen a pillanatban, és képes legyen értékelni és élvezni az életet. Olyan készségeket fejlesztünk ki, mint a koncentráció, éberség, nyugalom, a másokkal való harmonikus kommunikáció és a szeretetteliség.

A mindfulness nem egy csodapirula, amit bekapva azonnal boldoggá válunk, de megadja azt az alapot, amin valódi boldogság fejlődhet ki.

Megszabadulhatunk mindazon tudati szokásainktól, melyek csak gondot okoznak, és ennek eredményeképpen kevesebb kellemetlen érzelmet és sokkal több örömöt, nyugalmat, kiegyensúlyozottságot tapasztalhatunk. A mindfulness ajándéka önmagunk megértése és elfogadása is.

A mindfulness éberségre és elfogadásra épül, ami magával hozza a pozitív változásokat.

(Visited 146 times, 1 visits today)